Cant install Virtual School


#1

On multiple computers. It will either sit at “Pending Installation,” or “Installing 0%” and do nothing, or I get an error: Unable to install “Virtual School” GDBus.Error.org.freedesktop.DBus.Error.Failed:Error deploying: Failed to read commit

32a: No such metadata object

The error persists across reboots.

eos-diagnostic-181004_131856_UTC-0400.txt (547.1 KB)


#2

The problem seems to have resolved itself after a day.


#3

I’m having this issue now. Anything you know to fix it?

eos-diagnostic-181204_121023_UTC-0800.txt (4.7 MB)


#4

The relevant part from the log is this:

Nov 30 14:48:20 endless gnome-software[1919]: libostree pull from 'eos-apps' for app/org.learningequality.KALite/x86_64/eos3 complete
                                              security: GPG: commit http: TLS
                                              non-delta: meta: 2 content: 0
                                              transfer: secs: 1 size: 1.6 kB
Nov 30 14:48:56 endless gnome-software[1919]: libostree HTTP error from remote eos-apps for <https://ostree.endlessm.com/ostree/eos-apps/objects/53/267a3754a0f29fd4c9ab6026a0d0a60e897011a0d41432649d6509146903c3.dirtree>: Server returned status 500: Internal Server Error
Nov 30 14:49:12 endless gnome-software[1919]: libostree HTTP error from remote eos-apps for <https://ostree.endlessm.com/ostree/eos-apps/objects/d9/a073d678513e808165ac3bee589a15aa6d19c8eaa0b521c860d53aaaa14420.dirtree>: Server returned status 500: Internal Server Error
Nov 30 14:49:13 endless gnome-software[1919]: failed to call gs_plugin_app_install on flatpak: While pulling app/org.learningequality.KALite/x86_64/eos3 from remote eos-apps: Server returned status 500: Internal Server Error

The HTTP 500 error you received suggests there’s being a problem on the server side of things, that is, outside of your computer and in the server where the apps are downloading from. It could also be a configuration problem on your side, but that would be strange unless you manually altered such configuration.

Have you tried again at a different moment? Perhaps it was a temporary issue…

Tagging @jrocha here, as he might know more about this particular error…


#5

Yeah, usually these problems are in the server and temporary. So I ask you for your patience and to try again later (hopefully it won’t last for hours).


closed #6